مضرات شنا فقط برای کسانی است که مبتلا به بیماری خاصی (دیابت کنترل نشده، صرع، تشنج عضلات، مشکلات تپش قلب) هستند و در نتیجۀ این بیماری ممکن است هوشیاری خود را از دست بدهند. با این حال یک سری عوارض مقطعی نیز وجود دارند، مانند: عفونت گوش، بیماری های شدید گوش و حلق و بینی، سینوزیت، برخی بیماری ها نای و ریه ها، و برخی بیماری های پوستی.
تمام توصیه ها در جهت پیشگیری از مهم ترین خطر یعنی غرق شدگی هستند. به این منظور باید:
از شنا کردن تا سه ساعت بعد از خوردن وعدۀ غذایی زیاد و آبدار خودداری کنید.
- اگر مدت زیادی در آفتاب مانده اید، از وارد شدن ناگهانی به آب سرد خودداری کنید، علت این توصیه پیشگیری از شوک دمایی است.
- به تدریج وارد آب شوید یا ابتدا گردتان، بعد شکم و قفسه سینه را خیس کنید.
- نگذارید بیش از حد خسته شوید.
- به جریان هایی که از آب رودخانه دور میشوند، بدبین باشید.
- از تنها شنا کردن، خصوصاً دور شدن از ساحل بپرهیزید.
- محدودیت ها را بشناسید، یاد بگیرید و آنها را مراعات کنید.
- زیر دوش و اطراف استخر دمپایی بپوشید. (برای جلوگیری از زگیل)تأثیر شنا بر تناسب اندام، نتیجهی توفانی از کالریسوزی و بهکارگیری ماهیچههاست. شنای آرام و معمولی ۵۰۰ کالری در ساعت میسوزاند، در حالیکه شنای حرفهای و قدرتی در همین مدت حدود ۷۰۰ کالری انرژی مصرف میکند. چون غلظت آب تقریبا ۸۰۰ برابر هواست، هر حرکت دست یا پا به نوعی یک تمرین مقاومتی کوچک برای کل بدن بهویژه مرکز بدن، باسن، شانهها و بازوها محسوب میشود. پس با شنا کردن، علاوه بر اینکه کالری میسوزانید، حجم خالص ماهیچهها را هم افزایش میدهید که متابولیسم بدن شما را افزایش میدهد، بنابراین حتی بعد از اینکه از استخر بیرون آمدید هم کالری بیشتری میسوزانید.
اصلی ترین آسیب های شنا
اصلی ترین آسیب ها به غیر از غرق شدگی در ارتباط با گوش ها (عفونت گوش)، سینوس ها و دستگاه تنفسی (نای و ریه) هستند.
قارچ ها در استخرها وجود دارند، اما با دوش گرفتن، قبل و بعد از ورود به استخر، خوب خشک کردن بدن و باقی نماندن با مایو برای مدت طولانی، میتوان از شر آنها در امان ماند. زگیل های کف پا، نیز عموماً زمانی ایجاد میشوند که شما برای تردد در اطراف استخر و زیر دوش رفتن، دمپایی به پا نمیکنید.